/ proiecte / proiect educational

Proiectul Educational:
"Comunica si cunoaste-te pe tine insuti"

Scopul principal al Proiectului a vizat stimularea creativitatii elevilor participanti si a constat intr-o serie de activitati nonformale cu impact educativ, care le-au oferit adolescentilor prilejul de a-si exprima necenzurat originalitatea stilului creator personal. In cadrul Proiectului, toti elevii au participat la un seminar de comunicare nonverbala, precum si la un spectacol fotografic demonstrativ.

 

In perioada 7 – 9 aprilie 2014, in cadrul Programului Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” care s-a derulat in toate institutiile de invatamant preuniversitar din Romania, Fundatia Collegium XXI a organizat si a desfasurat Proiectul educational ”Comunica si cunoaste-te pe tine insuti!” care s-a adresat elevilor pasionati de fotografie din 4 unitati de invatamant liceal partenere din Bucuresti.

Astfel, competitia de fotografie organizata de Fundatie, a cuprins 3 etape principale In prima etapa fiecare elev participant a inscris in competitie un eseu fotografic (o suita de trei fotografii) si o fotografie – metafora, toate abordand tema propusa de Proiect, respectiv comunicarea individuala si sociala.

Fotografiile inscrise in concurs au fost realizate intr-o locatie prestabilita ce le-a fost anuntata participantilor la momentul deschiderii Proiectului si au fost evaluate ulterior de catre un fotograf profesionist, colaborator al Fundatiei. In cea de-a doua etapa a competitiei fiecare participant a redactat cate un eseu literar cu scopul de a realiza o interpretare creativa a mesajului simbolic transmis prin fotografiile inscrise in concurs, toate aceste eseuri fiind evaluate de catre un profesor de limba si literatura romana, colaborator al Fundatiei.

In ultima etapa a competitiei, participantii au avut ca misiune prezentarea in fata auditoriului, intr-o maniera originala si creativa, a fotografiilor inscrise in concurs si a eseului literar, iar cele mai reusite creatii personale au fost recompensate cu premii stimulative. In cadrul Proiectului, toti elevii au participat la un seminar de comunicare nonverbala, precum si la un spectacol fotografic demonstrativ.

Centrat asupra conceptului de valoare, Proiectul de fata s-a bazat pe convingerea noastra ca prin antrenarea tinerilor in astfel de activitati educationale, putem sa ne aducem ontributia la formarea unor membri activi ai unei societati educate in spiritul promovarii si cultivării unei culturi originale si care se pot apropia astfel, inca un pas, de ipostaza omului modern, care creeaza el insusi valori.

Unitatile de inmvatamant participante la acest proiect:
Liceul de Arte plastice ”Nicolae Tonitza" Bucuresti, Colegiul National de muzica "George Enescu" Bucuresti, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Bucuresti, Colegiul National "Ion Neculce", Bucuresti.